м. Київ, вул. Михайлівська 17/2 оф. 2А
тел.: (044) 279-19-20, (096) 330-96-79
м. Львів, вул. Руська, 10
тел.: (096) 858-27-57, (063) 075-00-30

Умови оформлення шенгенської візи

Перелік документів для виготовлення шенгенської візи >>>

11 червня 2017 року вступив в дію безвізовий режим між Україною та країнами Європейського союзу.

Відтепер громадяни України, котрі є власниками біометричних закордонних паспортів, зможуть подорожувати без візи у 30 країн Європи.
Для власників звичайних закордонних паспортів умовою подорожі до європейських країн є наявність діючої шенген візи.

Для паломницьких поїздок на Святу Землю (Ізраїль) віза не потрібна, згідно договору про безвізовий режим між Ізраїлем та Україною від 09.02.2011 року.

Увага! Термін дії закордонного паспорта повинен бути не менше 6 місяців з дня в’їзду до Держави Ізраїль.
Безвізовий режим не є гарантією в’їзду в Ізраїль, так як остаточне рішення про це приймають прикордонні служби Держави Ізраїль.

Подорож неповнолітніх осіб до Ізраїлю.
Дитячий проїзний документ блакитного кольору не дає права безвізового в’їзду в Ізраїль, тому необхідно звертатися за в’їзною візою до Ізраїлю в Посольство Ізраїлю в Україні.
Без візи подорож можлива якщо:

  • неповнолітня особа вписана в закордонний паспорт одного з батьків і їде разом із батьками;
  • неповнолітня особа має свій закордонний паспорт, а не проїзний дитячий документ.

***

Процедура розгляду візової заяви (документів для виготовлення візи) та її тривалість знаходиться виключно в компетенції Консульського відділу Посольства.
Рішення щодо надання шенгенської візи паломників приймає Консул.
Вартість візового збору становить 35 €, додатково сплачується послуги візового центру.

Від сплати візового збору (35 євро) звільняються:

  • пенсіонери;
  • люди з особливими потребами (інваліди);
  • діти до 18 років;
  • особи до 21 року, які залишаються на утриманні батьків;
  • студенти віком до 21 року.

Для оформлення візи потрібно надати документи згідно переліку, поданого нижче не пізніше ніж за 4-3 тижні до початку поїздки. Крім названих документів Консул може попросити надати інші документи.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ

І Документи що посвідчують особу
1.1. Фото – 2 шт
  • розміром 3,5 х 4,5 см;
  • актуальне (не старіше, ніж 6 місяців);
  • кольорове та надруковане на папері високої якості на білому фоні;
  • обличчя повинно становити 70-80% фото;
  • повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову;
  • у випадку осіб, що носять окуляри: скло незатемнене, оправа не повинна закривати жодної частини ока, не повинно бути відблисків світла.
1.2 Закордонний паспорт /проїздний документ дитини
  • дійсний принаймні 3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
  • містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому;
  • додатково подаються ксерокопії першої сторінки та сторінок з попередніми шенгенськими візами;
  • у випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
  • у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали та копії);
  • продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
1.3 Ксерокопії внутрішнього  паспорта та ідентифікаційного коду
  • усіх сторінок з відмітками;
  • ксерокопії засвідчуються підписом власника.
Додатково, для неповнолітніх осіб (до 18 років) потрібно надати:
1.4 Свідоцтво про народження
  • Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається.
1.5 Ксерокопії внутрішніх паспортів батьків
  • усіх сторінок з відмітками;
  • ксерокопії засвідчуються підписом власника.
1.6 Нотаріально засвідчений дозвіл (та його копія) від батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини закордон(надається навіть у випадку спільної подорожі)
  • зміст дозволу: країна(и) в’їзду, чітко зазначений термін дії нотаріально засвідченого дозволу на виїзд закордон (число/місяць/рік). Подається оригінал та копія. При подачі документів, оригінал повертається;
  • якщо є тільки один опікун, необхідно надати рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ;
  • якщо дитина їде у супроводі третьої особи, дозвіл повинен містити дані цієї особи. Також додатково необхідно надати її/його діючу візу та копію першої сторінки закордонного паспорта.
II Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів та фінансових засобів для покриття витрат пов’язаних з подорожжю.
 2.1 Для найманих працівників
  • довідка з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також: ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала і контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається.
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю).
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
 2.2 Для приватних підприємців
  • документ, що підтверджує державну реєстрацію (   витяг з державного реєстру або свідоцтво про державну реєстрацію). Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається;
  • остання податкова декларація, засвідчена печаткою податкової служби. Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається;;
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю).
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
 2.3 Для осіб, які не працюють
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю);
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
  • письмова декларація, від заявника,що підтверджує фінансову ситуацію особи, яка подорожує. Підписується в момент подачі документів.
 2.4 Для пенсіонерів
  • пенсійне посвідчення (оригінал та копії)при подачі документів оригінал повертається;
  • довідка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців.
 2.5 Для учнів та студентів
  • учнівський/студентський квиток;
  • довідка з навчального закладу про підтвердження навчання, де також зазначено, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі;
  • довідка про отримання стипендії;
  • довідка про фінансове утримання (нотаріально завірена) від одного з батьків;
  •  лист-спонсорування поїздки від одного з батьків;
  • документи, що підтверджують спорідненість з батьками: ксерокопії сторінок внутрішнього паспрорта (1,2 прописка) або ксерокопія свідоцтва про народження;
  • довідка про доходи або довідка з банку про залишок на рахунку + виписка про рух коштів за останні три місяці одного з батьків.

Остаточний перелік документів з’ясовуйте у менеджерів за тел.:

м. Київ, вул. Михайлівська 17/2, офіс 2а

тел.:  +38 (044) 279 1920; +38 (096) 330 9679

м. Львів (західний регіон), вул. Руська, 10:

тел:. +38 (096) 858 27 57, +38 (063) 07 500 30

E-mail: info@pilgrimage.in.ua.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (35 голоси, середня оцінка 4.80 із 5)
Loading...Loading...