м. Київ, вул. Михайлівська 17/2 оф. 2А
тел.: (044) 279-19-20, (096) 330-96-79
м. Львів, вул. Руська, 10
тел.: (096) 858-27-57, (063) 075-00-30

Умови оформлення шенгенської візи

Перелік документів для виготовлення шенгенської візи >>>

Патріарший паломницький центр здійснює візову підтримку паломників, які вирушають у індивідуальні та групові поїздки до святинь Європи.

Процедура розгляду візової заяви (документів для виготовлення візи) та її тривалість знаходиться виключно в компетенції Консульського відділу Посольства.

Рішення щодо надання шенгенської візи паломників приймає Консул.

Для поїздок на Святу Землю (Ізраїль) віза не потрібна.

Вартість візового збору становить 35 €, послуги візового центру – 500 грн.

Від сплати візового збору (35 євро) звільняються:

  • пенсіонери;
  • люди з особливими потребами (інваліди);
  • діти до 18 років;
  • особи до 21 року, які залишаються на утриманні батьків;
  • студенти віком до 21 року.

Для оформлення візи потрібно надати документи згідно переліку, поданого нижче не пізніше ніж за 3-4 тижні до початку поїздки. Крім названих документів Консул може попросити надати інші документи.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ

І Документи що посвідчують особу
1.1. Фото – 2 шт
  • розміром 3,5 х 4,5 см;
  • актуальне (не старіше, ніж 6 місяців);
  • кольорове та надруковане на папері високої якості на білому фоні;
  • обличчя повинно становити 70-80% фото;
  • повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову;
  • у випадку осіб, що носять окуляри: скло незатемнене, оправа не повинна закривати жодної частини ока, не повинно бути відблисків світла.
1.2 Закордонний паспорт /проїздний документ дитини
  • дійсний принаймні 3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
  • містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому;
  • додатково подаються ксерокопії першої сторінки та сторінок з попередніми шенгенськими візами;
  • у випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
  • у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали та копії);
  • продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
1.3 Ксерокопії внутрішнього  паспорта та ідентифікаційного коду
  • усіх сторінок з відмітками;
  • ксерокопії засвідчуються підписом власника.
Додатково, для неповнолітніх осіб (до 18 років) потрібно надати:
1.4 Свідоцтво про народження
  • Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається.
1.5 Ксерокопії внутрішніх паспортів батьків
  • усіх сторінок з відмітками;
  • ксерокопії засвідчуються підписом власника.
1.6 Нотаріально засвідчений дозвіл (та його копія) від батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини закордон(надається навіть у випадку спільної подорожі)
  • зміст дозволу: країна(и) в’їзду, чітко зазначений термін дії нотаріально засвідченого дозволу на виїзд закордон (число/місяць/рік). Подається оригінал та копія. При подачі документів, оригінал повертається;
  • якщо є тільки один опікун, необхідно надати рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ;
  • якщо дитина їде у супроводі третьої особи, дозвіл повинен містити дані цієї особи. Також додатково необхідно надати її/його діючу візу та копію першої сторінки закордонного паспорта.
II Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів та фінансових засобів для покриття витрат пов’язаних з подорожжю.
 2.1 Для найманих працівників
  • довідка з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також: ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала і контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається.
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю).
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
 2.2 Для приватних підприємців
  • документ, що підтверджує державну реєстрацію (   витяг з державного реєстру або свідоцтво про державну реєстрацію). Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається;
  • остання податкова декларація, засвідчена печаткою податкової служби. Подається оригінал та копія. При подачі документів оригінал повертається;;
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю).
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
 2.3 Для осіб, які не працюють
  • довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці (з банківською печаткою та підписом) або дорожні чеки (оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю);
  • Зверніть увагу!  На банківському рахунку повинна бути сума що фінансово уможливлює поїздку закордон (орієнтовно 30 євро/день).
  • письмова декларація, від заявника,що підтверджує фінансову ситуацію особи, яка подорожує. Підписується в момент подачі документів.
 2.4 Для пенсіонерів
  • пенсійне посвідчення (оригінал та копії)при подачі документів оригінал повертається;
  • довідка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців.
 2.5 Для учнів та студентів
  • учнівський/студентський квиток;
  • довідка з навчального закладу про підтвердження навчання, де також зазначено, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі;
  • довідка про отримання стипендії;
  • довідка про фінансове утримання (нотаріально завірена) від одного з батьків;
  •  лист-спонсорування поїздки від одного з батьків;
  • документи, що підтверджують спорідненість з батьками: ксерокопії сторінок внутрішнього паспрорта (1,2 прописка) або ксерокопія свідоцтва про народження;
  • довідка про доходи або довідка з банку про залишок на рахунку + виписка про рух коштів за останні три місяці одного з батьків.

Остаточний перелік документів з’ясовуйте у менеджерів за тел.:

м. Київ, вул. Михайлівська 17/2, офіс 2а

тел.:  +38 (044) 279 1920; +38 (096) 330 9679

м. Львів (західний регіон), вул. Руська, 10:

тел:. +38 (096) 858 27 57, +38 (063) 07 500 30

E-mail: info@pilgrimage.in.ua.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (35 голоси, середня оцінка 4.80 із 5)
Loading...Loading...