м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська,5, оф.212
тел.: (044) 541-03-60, (096) 330-96-79
м. Львів, вул. Руська, 10
вул. Хуторівка, 35-Б, оф.122
тел.: (096) 858-27-57, (063) 075-00-30

Слово Патріарха

УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Верховний Архиєпископ Києво-Галицький

Слово Блаженнішого Святослава до паломників

Дорогі в Христі!

Останніми роками ми в Церкві багато уваги присвячуємо новій євангелізації. Зокрема, намагаємося відповісти на запитання, як найкраще свідчити Добру Новину вбогим за сучасних обставин, у нинішній історичній ситуації. Шукаємо шляхів, як зростати у вірі, з котрої випливає зміст і якість нашого життя, які своєю чергою залежать від Божої присутності в нашому житті. Роздумуємо про той спектр стежок, якими можна привести сучасну людину до Бога, уприсутнити їй Христа.

Паломництво є особливою нагодою для такої Зустрічі. Ми прямуємо до тих святих місць, де Господь в особливий спосіб виявив свою милість, найчастіше через заступництво Пресвятої Богородиці, щоб утамувати свою духовну спрагу. Ми вирушаємо в прощу часто в нелегкі часи для всього народу, іноді з великою увагою до певної особи…

Паломницькі місця свідчать: Бог учора і сьогодні той самий. Паломництво за своєю суттю є квінтесенцією нашого існування, зосередженою в кількох днях. Це мандрівка до серця тих, хто шукає слави Божої, яка об’являється в Ісусі Христі та через життя Церкви. Це дорога до Бога і ближнього.

З великою довірою поручаю Патріаршому паломницькому центру (ППЦ) послужити та допомогти кожному, хто бажає відкрити красу та глибину прочанського досвіду, наблизитися до найважливішої зустрічі в житті. ППЦ через прощу здійснює основні завдання, які старається виконувати наша Церква стосовно вірних, допомагаючи їм: творити спільноту; пізнавати свою віру, Церкву, традицію, а також історію та культуру; через участь у Божественній Літургії ставати причасниками Царства Божого. Свідчення віри паломники несуть у власні родини та до своїх друзів: так проща для багатьох стає початком їх воцерковлення.

Бажаю кожному прочанину, який подорожуватиме з ППЦ, оновити свою віру та пережити зустріч із живим Богом.

Дано в Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, 16 грудня 2013 року Божого

***

Владика Богдан (Дзюрах) про Патріарший Паломницький Центр УГКЦ

dzjuraax_usmishkaПатріярший Паломницький центр відіграє надзвичайно важливу роль у житті і місії Церкви. Адже завдяки його діяльності тисячі вірних з України та з-за кордону зможуть відкрити для себе багатство культурно-духовної спадщини нашої землі та багатьох країн світу. При цьому варто наголосити, що головна ціль діяльності нашого Паломницького центру не є культурно-просвітницькою, але в першу чергу духовною: уможливити шукаючій і потребуючій людині наших днів зустріч із Богом в контексті відвідин святого місця.

Своєю чергою святість паломницького місця проявляється не лише в визначних пам’ятках сакральної архітектури чи їх історичних пов’язаннях з земним життям Господа Ісуса, Богородиці чи Святих. Святість і благодать паломницьких місць пливе передовсім з живої присутності Господа, яку паломник в особливий спосіб може пережити в Божественній Літургії, у Святих Таїнствах, зокрема Сповіді, та в особистій і літургійній молитві, яку він заносить до Господа перед чудотворними іконами чи іншими святинями паломницького місця.

Хочу побажати усім, хто користатиме з духовних послуг Патріяршого паломницького центру, щоб поверталися із кожної прощі духовно збагаченими, очищеними і просвітленими благодаттю Божою, щоб Господь вислухав усі їхні спасенні просьби і укріпив їх у святій вірі, відновив надію, розпалив  у серці вогонь любові до Бога і до ближнього.

А всім працівникам Паломницького центру – щоб допомагаючи іншим пережити зустріч з Господом, не оминали жодної нагоди, щоб і самим зачерпнути живої води з джерел духовності, які пливуть в паломницьких місцях.

+ Богдан (Дзюрах)

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (33 голоси, середня оцінка 5.00 із 5)
Loading...

Долучайтеся до нас!

Отримуйте першими інформацію про нові поїздки та спеціальні пропозиції!

Підпишіться на розсилку новин вже зараз: